Danskonstnär/Danspedagog

28 december 2009

Dans i Sydost söker vikarierande danskonstnär/danspedagog!

Bakgrund

Dans i Sydosts verksamhet leds av regionens danskonsulent och är en verksamhet som leds inom Region Blekinge, Regionförbundet i Kalmar län och Regionförbundet södra Småland. Dans i Sydosts syfte är att stärka dansen som konstform genom att öka kunskapen om och bredda intresset för dans, skapa nätverk för dans, ge kunskap om dans i skolan samt samarbeta med övriga arrangörer om professionella dansföreställningar.

Under hösten 2009 startades ett pilotprojekt inom dans och funktionsnedsättning. Pilotprojektet har som ambition att skapa ett dans program och en verksamhet som arbetar särskilt för att öka möjligheterna för personer med funktionsnedsättning att ta del av denna danssatsning.

Då vår nuvarande danskonstnär är långtidssjukskriven, söker Dans i Sydost en vikarierande danskonstnär/danspedagog som skall fortsätta att arbeta med att leda och genomföra detta pilotprojekt genom breddning av dansverksamhet för personer med utvecklingstörning. Den sökande bör ha stor erfarenhet av att ge workshops i nutida dans och koreografi samt att leda processer för eget skapande inom dans för olika grupper i samhället. Det är en merit om du har tidigare erfarenheter av att arbeta med människor med funktionsnedsättning (men huvudsaken är att du har förståelse, en stark entusiasm och ett stort intresse av att arbeta med människor med funktionsnedsättning). Sökande bör även ha erfarenhet av projektledning/projektarbete inom dans eller konstområdet.

Arbetsuppgifter

– Fortsatt uppbyggnad, leda, genomföra och utvärdera pilotprojektet

– Leda dansworkshops för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning, inom särskolan, daglig verksamhet samt kvällsverksamhet

– Fortsatt arbete med att ta fram en modell tillsammans med särskolan i de respektive pilotkommunerna om hur dans kan integreras i undervisningen.

– Leda fortbildning/kompetensutveckling om dans som kreativt och konstnärligt uttryck för lärare inom särskolan och stödpersonal inom omsorg, samt för regionala danspedagoger i regionen.

– Arbeta med publikarbete genom workshops och olika kvällsaktiviteter för människor med funktionsnedsättning i samarbete med arrangörer av dansföreställningar inom regionen.

– Vara nätverksbyggande mellan de olika samarbetsparterna

Vi söker dig som har

– konstnärlig utbildning inom dans på högskolenivå och arbetslivserfarenhet inom dans (dansare, koreograf, danspedagog) .

– erfarenhet av att arbeta med dans som konstnärligt och kreativt uttryck i workshop form med olika grupper.

– god vana att arbeta i grupp men också ha en god förmåga att arbeta självständigt.

– erfarenhet av projektledning/projektarbete

– erfarenhet av nätverksbyggande

Då arbetet sträcker sig över hela sydost regionen (Blekinge, Kronoberg, Kalmar) är det en förutsättning att du är har möjlighet att resa i regionen. På grund av projektets natur kommer arbetstid på kvällstid att förekomma.

Varaktighet/Arbetstid

Vikariat heltid 11 januari – 20 juni 2010. Möjlighet till fortsatt anställning då ny Kulturråds ansökan är gjord.

Lön

Enligt överenskommelse

Kontaktperson för information

Anne Lindblad, Danskonsulent, anne.lindblad@rfss.se, tel 0733-477 926

Det går inte att kommentera på den här sidan.

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: