Rektor till Värmdö Kulturskola

20 januari 2010

Till Värmdö Kulturskola söker vi en

Rektor

På Värmdö Kulturskola arbetar idag ett trettiotal lärare och en administratör. Kulturskolan erbjuder undervisning i frivillig form i en mångfald instrument samt sång, dans och teater i olika former. Ensembleverksamheten är omfattande och inbegriper stråk- och blåsorkestrar, körer, rockband och dans- och teatergrupper. Undervisningen bedrivs dels i kommunens grundskolor, dels i kulturskolans två egna fastigheter – Musikens Hus i Gustavsberg och Musikhuset Brunnen på Ingarö.

I Värmdö Kommun har dessutom alla elever i skolår 1-3 Dans, Drama och Rytmik som obligatoriska ämnen, en lektion per vecka under ett läsår vardera, med pedagoger från Kulturskolan. Kulturskolan är en resultatenhet inom proVarmdo som organiserar alla kommunalt producerade tjänster inom utbildning, kultur, vård och omsorg.

Som rektor på Kulturskolan ansvarar du för skolans hela verksamhet och har fullt personal- och budgetansvar. Du representerar också Kulturskolan i en mängd olika fora både inom och utanför den kommunala sfären. En viktig del är de löpande kontakterna med våra kunder vilket inbegriper både elever/föräldrar och de verksamheter som köper eller kan komma att köpa tjänster av Kulturskolan. Rektor på Kulturskolan rapporterar direkt till kommunens Produktionschef.

Vi söker dig som har en relevant pedagogisk högskoleutbildning inom musik, dans, drama eller teater. Vi vill också att du har en gedigen erfarenhet av ledarskap på en kulturskola eller liknande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i rollen behöver du ha ett helhetsperspektiv, se sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser. Du kommunicerar på ett tydligt sätt, är lyhörd samt säkerställer att budskap når fram och du har förmågan att motivera dina medarbetare.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens brottsregister en förutsättning för anställning.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning. Tillträde snarast dock senast 1 aug 2010.

I Värmdö kommun arbetar vi aktivt för en god arbetsmiljö och hälsa och vår strävan är att alla medarbetare ska uppleva en bra balans mellan arbete och fritid. Vi erbjuder olika former av friskvård och tillämpar rökfri arbetstid.

Ansökan

Du söker tjänsten via vårt webbaserade rekryteringsverktyg på www.varmdo.se/jobb.

Välkommen med din ansökan senast 1 februari 2010.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Kulturskolans nuvarande rektor Arne Almroth, tfn: 08-570 482 05 eller Elisabeth Fredell, Produktionschef, tfn: 08-570 482 58.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 08-570 470 00.

__________________________________________________

Värmdö är en del av Stockholms skärgård, en unik natur med över 10 000 öar. Här möter land hav, bara 20 minuter från Stockholm. I vår anrika huvudort, Gustavsberg, finns en lång tradition inom design och form som lever vidare genom en fortsatt satsning på konst och kultur. Värmdö är dessutom en av de snabbast växande kommunerna i landet. Denna dynamik avspeglar sig även i arbetsgivaren Värmdö kommun. Vi erbjuder dig stora möjligheter och intressanta utmaningar.

Det går inte att kommentera på den här sidan.

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: