VO Österåker söker programledare, kultur

02 februari 2010

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och fängelser verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

ARBETSUPPGIFTER
VO Österåker är en sluten enhet med både häkte och anstalt med totalt ca 217 platser. Anstalten är belägen ca 3 km från Åkersberga centrum. Du bör ha körkort och tillgång till bil eftersom det inte finns anknytning till kollektivtrafik

Anstalten Österåker söker nu en person som kan arbeta med Kulturinsatser. Anstalten är en behandlingsanstalt för narkotikamissbrukare som uttryckt vilja att förändra sitt liv för en drogfri framtid utan kriminalitet.
Arbetsuppgifter:
Att över hela anstalten och på häktet bedriva verksamhet med inriktning på Kultur. Tjänsten ska fördelas både på häkte och anstalt. Huvuduppgiften för denna tjänst är verksamhet inom områdena teater, musik, dans, konst och keramik.

Aktuell tjänst ska arbeta med intagna direkt i olika former av handledda aktiviteter, men även indirekt med att handleda intagna som i sin tur ansvar för gruppaktiviteter. I tjänsten ingår även att ansvara för kontakter med externa verksamheter av liknande slag som anstalten kan bedriva ett samarbete med.

KVALIFIKATIONER
Specifika kunskaper för denna tjänst är dokumenterad utbildning och/eller erfarenheter av att handleda personer inom ett flertal av ovan beskrivna verksamheter.

Egenskaper som krävs för tjänsten är att du besitter skickliga pedagogiska egenskaper, god ledarförmåga med tonvikt på engagemang i arbetet. Du har förmåga att självständigt planera och utföra arbetsuppgifter. Du ska gärna ha erfarenhet av kriminalvård och vara insatt i kriminalvårdens regelverk. Du har förmåga att hantera stress och konfliktsituationer. Du har god samarbetsförmåga och är flexibel samt har hög social kompetens. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift samt har god IT vana.

Vi samarbetar med Pliktverket i denna rekrytering.

Kriminalvården är en rökfri arbetsplats.

Det går inte att kommentera på den här sidan.

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: